Onze opleidingen

• Vmbo bbl profiel economie, economie en ondernemen

VSO De Elimschool is hiervoor als extraneus verbonden aan scholengemeenschap Marianum te Lichtenvoorde en Groenlo

De leerlingen doen examen in de vakken: economie en ondernemen (beroepsgericht vak), Nederlands, Engels, wiskunde, economie, maatschappijleer, ckv, bewegingsleer. De opleidingsduur is in principe twee jaar (na de onderbouw) en geeft toegang tot verschillende ROC niveau 2 opleidingen.

• Vmbo bbl profiel groen

VSO De Elimschool is hiervoor als extraneus verbonden aan scholengemeenschap Twents Carmel College in Oldenzaal.

De leerlingen doen examen in de vakken: groen, verwerking agrarische producten, dier, bloem, (beroepsgerichte vakken), Nederlands, Engels, wiskunde, biologie, maatschappijleer, ckv, bewegingsleer.

• Vmbo kadergericht profiel economie, economie en ondernemen

Voor deze opleiding zijn wij als extraneus verbonden aan scholengemeenschap Marianum in Lichtenvoorde en Groenlo.

De leerlingen doen examen in de vakken: economie en ondernemen (beroepsgericht vak), Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, economie, maatschappijleer, ckv, bewegingsleer. De opleidingsduur is in principe twee jaar (na de onderbouw) en geeft toegang tot verschillende ROC niveau 2, 3 en 4 opleidingen.

• Vmbo kadergericht profiel groen

Wij zijn hiervoor als extraneus verbonden aan scholengemeenschap Twents Carmel College in Oldenzaal.

De opleidingsduur is in principe twee jaar (na de onderbouw) en geeft toegang tot verschillende ROC niveau 2 , 3 en 4 opleidingen.

• Vmbo theoretische leerweg

Leerlingen doen staatsexamen in de volgende vakken: Nederlands, Engels, wiskunde, economie, biologie, aardrijkskunde, maatschappijleer, geschiedenis, rekenen, sectorwerkstuk/oriëntatie op leren en werken.

De opleidingsduur is in principe twee jaar (na de onderbouw) en geeft toegang tot verschillende ROC niveau 3 en 4 opleidingen.

• Havo

In het eerste jaar krijgen de leerlingen de volgende vakken: Nederlands, Engels, wiskunde, NaSk, verzorging, rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, bewegingsonderwijs, algemene technieken en leren leren.
    In leerjaar twee komen bij de bovengenoemde vakken ook economie en Duits bij.
    Het derde leerjaar wordt gegeven met IVIO. Dit houdt in dat de leerlingen zelfstandig aan het werk gaan op de pc. Er zijn leerkrachten op afstand beschikbaar die de leerlingen begeleiden. Daarnaast is er altijd een leerkracht in de klas aanwezig die de leerling helpt met alles wat op zijn pad komt.

• Examinering

VSO De Elimschool is voor de examens vmbo Basis en Kader als extraneus verbonden aan scholengemeenschap ‘Reggesteyn’ in Nijverdal/Rijssen. De derde klassen vmbo Basis en Kader zijn als extraneus verbonden aan Scholengemeenschap Marianum in Groenlo.

De leerlingen doen examen in de vakken handel/administratie (beroepsgericht vak), Nederlands, Engels, wiskunde, economie, maatschappijleer, ckv, bewegingsleer en rekenen. De opleidingsduur is in principe twee jaar (na de onderbouw). De leerlingen krijgen in deze twee leerjaren te maken met toetsen en opdrachten die meetellen voor het eindexamencijfer.

Op deze pagina kunt u het Examenreglement en de PTA’s 2019-2020 voor de verschillende opleidingen downloaden en op deze pagina die van 2020-2021